Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Csirkehúsleves dióval


Sopa de pollo y nuez

Hozzávalók: 1 l tyúkhúsleves (leveskockából is készülhet), 1 szem burgonya, 3 dkg zsír, 1 fej vöröshagyma, 3 dkg meghámozott dióbél vagy mandula, 18 dkg kicsontozott sült csirkehús, 1, 5 dl tejföl, 1-2 evőkanál finomra vágott zöldpetrezselyem, egy kevés só, törött bors

Elkészítése: A húslevest a fazékban felforraljuk, és 10-15 percig főzzük a meleg levesbe tett, kockára vágott burgonyával, amíg az meg nem puhul. Ügyeljünk arra, hogy a burgonya ne főjön szét! Közben serpenyőben megmelegítjük a zsírt, aranyszínűre pároljuk benne a feldarabolt vöröshagymát és a dióbelet, ill. mandulát. Ezt kiegészítjük a csirkehús felével és néhány kanál levessel, turmixgépben péppé keverjük. A pépes masszát elkeverjük a húslevessel és megmaradt, apró kockákra vágott sült csirkével. Egy percen át főzzük, sózzuk, borsozzuk, tejföllel és a finomra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük.
Forrón tálaljuk.