Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Tejfölös tőgypörkölt


A menyasszonyomra fáj a fogad? Vigyázz magadra!!

Hozzávalók 4 személyre: kb. 1,5 kg növendéküsző tőgy (melyben még nem indult meg a tejkiválasztás), 3 közepes vöröshagyma és salotta hagyma, 1 kiskanál pirospaprika, egy kevés só, késhegynyi szerecsendió-reszelék, 2-3 dl tejföl,1 evőkanál liszt, fél csokor petrezselyem, 1 evőkanál zsír

Elkészítése: A tőgyet a vékony zsírrétegtől megtisztítjuk, hideg vízben jól kiöblítjük. Éles késsel 2-3 cm-es kockákra vagdossuk. Egy kevés sóval meghintjük, és egy órára félrerakjuk. A kétféle hagymát apróra vágjuk, forró zsírban aranysárgára sütjük. Levéve a lángról, a pirospaprikát elkeverjük benne, és hozzáadjuk a tőgyet. Néhányszor átforgatjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Beleszórjuk a szerecsendiót, és kis tűzön puhára főzzük. Amikor kész, hozzáöntjük a liszttel elhabart tejfölt, és összefőzzük. A tűzről levéve meghintjük apróra vágott petrezselyemmel.
Tálalása: Makarónival vagy galuskával tálaljuk.