Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Caldo verde (portugál káposztaleves)


Hozzávalók 4 személyre: 18-20 dkg káposzta, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 60 dkg krumpli, 10 dkg kolbász, 1,5 dl olívaolaj, só

Elkészítése: A krumplit meghámozzuk, a hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, ezeket együtt megfőzzük 1,5 liter vízben, amihez hozzáadjuk a sót és az olívaolaj felét.

Ameddig ezek főnek, addig a káposztát megmossuk és egészen vékony csíkokra vágjuk. Amikor megfőtt a krumpli, a hagyma és a fokhagyma azokat a lével együtt összeturmixoljuk, újból felforraljuk és beletesszük a káposztát.

Amikor a káposzta is megfőtt, a felkarikázott kolbászt és az olívaolaj maradékát is hozzáadjuk a leveshez és szükség esetén még megsózzuk.