Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Hírességek - Karádi Katalin


Karády Katalin, született Kanczler Katalin, (Budapest, Kőbánya, 1910. december 8.– New York, 1990. február 8.) magyar színésznő, énekesnő.

HALÁLOS TAVASZ
Hozzávalók személyenként: 2 cl mentalikőr, 2 cl Cointreau, 4 cl narancslé, 2 cl tejszín

Elkészítés: a mentalikőrt keverjük össze a cointreau-val és a tejszínnel, majd adjuk hozzá a narancslevet, forrósítsuk fel és azonnal tálaljuk.
(A koktél elnevezése onnan származik, hogy Karády Katalin egyik kedvenc itala a mentalikőr volt.)

KARÁDI KATALIN KEDVENC BÉLSZÍNRAGUJA
Hozzávalók: 50 dkg marha bélszín csíkokra vágva, 20 dkg libamáj, 20 dkg póréhagyma, 4 db hámozott paradicsom, 2 ek vaj, 20 dkg széles metélttészta, friss fűszerek: bazsalikom, kakukkfű, zsálya, petrezselyem,
Valamint: só, bors

Egy serpenyőben forrósítsuk fel a vajat, majd süssük meg benne a felszeletelt és megborsozott libamájat.
Vegyük ki a serpenyőből, és tegyük melegre. Vigyázzunk, ne süssük sokáig a májat. A libamáj zsírjában, hirtelen, forró lángon pirítsuk meg a bélszínt, adjuk hozzá a felszeletelt pórét, majd az összekockázott paradicsomokat.
Fűszerezzük, sóval, borssal és az összevágott friss fűszerekkel.
Forraljuk pár percig. Ha elkészült keverjük össze a kifőtt széles metélt tésztával.

Tálaláskor tegyük az elkészült raguk egy gömbölyű tálkába, majd borítsuk egy nagy tányérra.
Mellé tálaljuk fel a megsütött libamáj szeleteket.
Friss fűszernövényekkel dekoráljuk.