Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Hírességek - Huszka Jenő


Huszka Jenő (Szeged, 1875. április 24. – Budapest, 1960. február 2.) zeneszerző.A fonyódiak ezzel a recepttel is állítottak emléket Huszka Jenő emlékének.

LILI BÁRÓNŐ PONTYPAPRIKÁSA KAPROS REZGŐKÉVEL
Hozzávalók: 1,8 kg pontyfilé, 1 l hal-alaplé, 5 dkg vöröshagyma, 5 dkg zöldpaprika, olaj, liszt, tejföl, só, fűszerpaprika

Elkészítése: Olajon finomra vágott vöröshagymát pirítunk és hozzáadjuk a darabolt zöldpaprikát. A tűzről lehúzva megszórjuk fűszerpaprikával, majd felengedjük hal alaplével. Hozzáadjuk a sózott pontyfiléket, s készre pároljuk. A megpárolt pontyfiléket kivesszük a pörköltalapból, majd az alapot tejfölös habarással sűrítjük. A mártást kiforraljuk, majd átszűrjük. Vékony tejfölcsíkkal díszítjük.