Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Fehér karácsonyi puding


Hozzávalók: 1/2 liter tej, 1/2 liter tejszín, 10 lap fehér zselatin (vagy egy liter folyadékhoz por), 60 g cukor, 1 rúd vanília, 2 kávéskanál fahéj, 2 evőkanál porcukor, 5 evőkanál Amaretto-likőr

Elkészítése: A tejet a vaníliarúddal tedd föl főni, és nagyon lassú tűzön főzd 15 percig. Közben áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe. Vedd ki a vaníliát a tejből, vedd le a tűzről az edényt és lassan keverd bele a megpuhult és lecsöpögtetett zselatinlapokat, meg a cukrot. Ha kihűlt, öntsd hozzá a likőrt és óvatosan keverd bele habbá verve a tejszín felét. Hideg vízzel öblíts ki egy 1 literes formát és öntsd bele a masszát. Hűtőszekrényben tartsd 3 órán át, majd díszítsd a porcukorral és fahéjjal fölvert maradék tejszínnel.