Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Rablóhús


Hozzávalók: 1,5 kg csont nélküli bárányhús vagy más hús, 2 negyedekbe vágott vöröshagyma, 2 zöldpaprika nagy kockákra vágva
A pácléhez: 4 evőkanál citromlé, 2 evőkanál olívaolaj, 1 reszelt vöröshagyma, 1 teáskanál só, 1 teáskanál őrölt kömény, 1 teáskanál reszelt gyömbér, fekete bors

Készítsük el a pácot: minden hozzávalót tegyünk egy nagy tálba, és keverjük jól össze.
Vágjuk kockára a húst, és ezzel a páccal keverjük össze, hagyjuk állni legalább 3-4 órát. Nyársra fűzzük fel váltakozva a húst, hagymát és a paprikát. Forró kerti grillsütőn süssük pirosra, sütés kőben kenegessük a megmaradt páclével.