Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Tejfölös marhahús


Hozzávalók: 1/2 kg marhacomb, 1 fej vöröshagyma, menta, fehér bors, só

Elkészítése: A kockákra vágott marhahúst sós vízben felrakjuk főni, kevés fehér borssal megszórjuk, lefedjük. Egy óra elteltével a felkarikázott hagymát is belerakjuk, és további 40 percen át főzzük. Ekkor leszűrjük, a levét félretesszük. Egy nagyobb lábosban elkészítjük a tejfölös mártást, és mikor kész, hozzáöntjük a húst, majd a levét. Forrásig keverjük, és 20 perc alatt készre főzzük. Tálaláskor mentával díszíthetjük.

TEJFÖLÖS MÁRTÁS
Hozzávalók: 1 l tejföl, 2 gerezd fokhagyma, 1 tojás, menta, só
Lereszeljük a fokhagymát, megszórjuk mentával, ráöntjük a tejfölt, lesózzuk. Beleütünk egy tojást, és habverővel összedolgozzuk. Lassú tűzön, folyamatosan kevergetjük kb. 10 percig.