Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Csirke ringlóval


Hozzávalók: 1 kg csirke darabolva, 20 dkg ringló, 4 evőkanál vaj, 1 fej hagyma apróra vágva, 1 gerezd zúzott fokhagyma, 1 kávéskanál száraz apróra tört pirospaprika, 2-3 paradicsom hámozva, apróra vágva, 2 dl csirkehúsleves, só, bors, 0,5 dl száraz sherry

Elkészítése: Forrázzuk le a ringlót, és vágjuk apró darabokra. Sózzuk, borsozzuk meg a csirkedarabokat, és forró vajban süssük meg hirtelen mindkét oldalukat. Vegyük ki a vajból, és rakjuk őket olyan lábosba, aminek jó záródó teteje van. A maradék vajban pároljuk meg a hagymát, fokhagymát, és a pirospaprikát. Öntsük a csirkére a paradicsommal és a ringlóval együtt, és öntsük rá a levest is. Fedjük le és takaréklángon főzzük kb. 3040-50 percig, míg a csirke meg nem puhult. Tálalás előtt 5 perccel tegyük rá a sherryt, azzal ne is főzzük, csak melegítsük.

Dél-Amerikai recept