Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Borsos sertésszelet


Hozzávalók: 3-3 evőkanál ketchup és szójaszósz, 2 dl olaj, 2 evőkanál méz, 3 kávéskanál sherry, 2 teáskanál reszelt gyömbér, só, bors, majoránna, 4 szelet sertéstarja

Elkészítése: A hússzeletek kivételével valamennyi összetevőt forgasson egybe egy tűzálló tálban. Fektesse bele a húsokat. Letakarva tolja két órára hűtőbe. Egyenként emelje ki a szeleteket a pácból, majd lecsepegtetve helyezze előmelegített grill-rácsra. Közepes hőfokon sütögesse 30-40 percen keresztül mindkét oldalukat, de közben kenegesse a visszamaradt páclével. Ha elkészült a hús, tálalja párolt rizzsel, amit a sütésnél megmaradt pecsenyelével megöntözött.