Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Ali Baba saláta


Hozzávalók: 200 g garnéla, 3 ek majonéz, 3 tojás, 1 cukkini, 2 paradicsom, 2 burgonya, 2 ek zöldfűszer (kapor, petrezselyem, metélőhagyma)
Öntet: 2 ek sherry ecet, 8 ek olíva olaj, 1 tk mustár, 1 tk cukor, só, bors

Elkészítése: A burgonyát hámozzuk meg és vágjuk szeletekre. Bő vízben főzzük meg 10 perc alatt. Hagyjuk lecsepegni. A cukkinit vágjuk gyufaszálnyira és forró, sós vízben blansírozzuk. A tojásokat főzzük keményre és tisztítsuk meg. A paradicsomot hámozzuk meg és daraboljuk fel.
Az öntet összes hozzávalóját jól keverjük össze. A zöldfűszert vágjuk finomra és adjuk a majonézhez. Adjuk hozzá a garnélát és tegyük gombóc formában egy tálra. Rakjuk köré a burgonyát, cukkinit és tojást és hintsük meg az öntettel.

Megjegyzés: Nem egy hétköznapi saláta, de hogy Ali Babához mi köze lehet, arról halvány fogalmam sincs. Egyébként rossz nem lehet! Ki kell próbálnom egyszer.

Forrás: DPG Schiller Aurél gyűjtése