Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Tésztasaláta 02.


Hideg sültekhez ajánlom, de akár melegen is nagyon finom.

Elkészítése: Természetes zöldségkivonattal készített száraz tésztát kifőzök (ismeritek azt a csavart színes tésztát), olvasztott margarinnal összekeverem, hogy ne ragadjanak össze, időnként megkevergetve lehűtöm. Ha kihűlt, adok hozzá karikára vágott póréhagymát (újhagymával is jó!), kígyóuborkát hosszában kettévágok, a magját kivájom, a többit felkockázom. Nagy fehér vaj retket szintén kockákra vágok.
Ízlés szerint keverj hozzá: sót, őrölt borsot, citromlét, natúr joghurtot, borecetet, sonkacsíkokat, majonézt bőségesen és kockákra vágott Gouda sajtot. Szarvasgombás olíva bogyóval és bazsalikommal egy kicsit ízesítsd.
Előző este készítsd el, hogy az ízek összeérjenek.

Forrás: Szuchányi Judit - Rendhagyó szakácskönyv
SZIVÁRVÁNY-SZIGETCSÉP NYUGDÍJAS KLUB Bíró Erzsi receptje