Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Acapulco csirke


Hozzávalók: 70 dkg csirkemell és comb, 1 hagyma, 1 ek vaj vagy margarin, 2 dl tejföl, 15 dkg gomba, 10 dkg friss erős zöldpaprika, 1/2 kk oregánó, 1/4 kk só, 1/8 kk bors, 12 db búzaliszt-tortilla, 3 dl csirkeleves-lé, 25 dkg Cheddar sajt, 10 dkg mandula, 4 ek tej

Elkészítése: A csirkét főzze meg, csontozza ki és vágja kis kockákra, a hagymát aprítsa finomra, a gombát szeletelje, a mandulát szeletelje és pirítsa meg.
Lábasban a vajon dinsztelje a hagymát üvegesre, majd keverje bele a borssal záruló 6 hozzávalót és keverje jól össze. A keverék felét arányosan elosztva kanalazza a tortillák középvonalára, majd tekerje fel azokat és fektesse olajozott tepsibe egymás mellé. A keverék másik felét kanalazza egyenletesen a tortillákra, öntse rá a csirkelevest és tejet, tegye felülre a sajtszeleteket. Süsse előmelegített sütőben, közepes hőn, fedetlenül 35 percig. Végül szórja meg a pirított mandulával.