Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Citrom - lime desszert


Hozzávalók: 4 db citrom, 4 db zöld citrom (lime), 1 l natúr joghurt, 2 dl tejföl, 4-5 evőkanál porcukor, 1 doboz babapiskóta.

Elkészítés: A kétféle citromot alaposan megmossuk, majd 2 db zöld citromot díszítésre félreteszünk. A többi citrom és lime héját először lereszeljük, majd félbevágva őket a levüket kifacsarjuk, félretesszük. Egy tálban összekeverjük a joghurtot, tejfölt, porcukrot és hozzáadjuk a citromok levét. (Ízlés szerint lehet egy kicsit kevesebbet is, ha valaki inkább édesebben szeretné fogyasztani.)

Egy jénai tálba kevés szószt teszünk, ebbe lerakunk egy réteg babapiskótát (így nem „úszik fel”, amikor ráöntjük a szószt), majd kanállal rámerünk a szószból úgy, hogy ellepje a sütit. Újabb réteg babapiskóta, majd megint szósz következik és így tovább. A végén mindenképp szósz kerüljön a tetejére.

A megmaradt két lime-ot nagyon vékony karikákra vágjuk, és ezzel díszítjük a desszertet. Legalább 2-3 órára hűtőbe tesszük, hogy jól lehűljön. A legjobb, ha előző este készítjük el, másnapra az ízek összeérnek.

Nagyon finom, frissítő desszert a legnagyobb forróságban is.

Elkészítési idő: kb. 30 perc (+ hűtés)