Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Fejes saláta olajos tonhallal


Hozzávalók: 1 doboz olajos tonhal konzerv, 2 db fejes saláta, 2 db keményre főtt tojás, 5 dkg majonéz, só, törött bors, mustár, citromlé

Elkészítése: A majonézt keverőtálba tesszük, egy kávéskanálnyi mustárt teszünk hozzá, megsózzuk, borsozzuk, és a doboz tonhalról az olajat habverővel hozzákeverjük. Egy fél citromlevet csavarunk hozzá, ezzel is jól összekeverjük és hozzátesszük a jól megmosott, előhűtött és kisebb levélkékre tépett fejes salátát. Ugyancsak hozzátesszük a kisebb darabokra morzsolt tonhalat és a vékony karikára vágott kemény tojást. Az egészet óvatosan összekeverjük, majd üveg vagy porcelán salátástálba téve néhány percre hűtőszekrénybe tesszük tálalás előtt. Megjegyzés: Ez a saláta is készíthető friss paradicsommal keverve, ebben az esetben a két kemény tojás helyett 15-20 dkg friss paradicsomot (a kisebb kemény húsú paradicsomok a legjobbak erre a célra) vékony szeletekre vágva adunk hozzá.