Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Nyers gombás tavaszi saláta


Printaniére aux champignons

Hozzávalók: 1 fejes saláta, 20 dkg csiperke, 3-4 friss zellerszár, 2 cs. retek, 20 szem fekete olajbogyó kimagozva, pár szem dióbél, 1 citrom, só, bors, 3 ek olívaolaj (kukoricaolaj), 1 ek vágott snidling (metélőhagyma)

A zellerszárakat 2 cm-es darabokra, a retket karikára vágjuk. Vagdaljuk durvára a diót. A gombát szeleteljük vékonyra. A salátát szedjük leveleire.
Készítsük el a salátaöntetet: az olajat elkeverjük a citromlével, sózzuk, borsozzuk, metélőhagymát szórunk bele. Mély tálat kibélelünk a salátalevelekkel, beletesszük az összekevert zöldséget, meglocsoljuk salátaöntettel.
Tálalás előtt behűtjük.