Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Spanyol krumplis omlett


Hozzávalók: 4 közepes burgonya, 1 kis fej hagyma, 10 dkg olívabogyó, 2 teáskanál rozmaring, 2 gerezd fokhagyma, fél-fél teáskanál só és őrölt bors, 2 evőkanál olívaolaj, 6 tojás

Hámozza meg és szeletelje fel a burgonyákat. Olajozzon ki egy serpenyőt, és gyakran kevergetve, vagy rázogatva párolja benne a burgonyát, a felkarikázott hagymát, a darabolt olívabogyót 10 percen át, közben megszórva a fűszerekkel. Vigyázzon, hogy ne barnuljon meg. Közben üsse fel a tojásokat, és csipet sóval, fehér borssal verje fel. Öntse a megpárolt zöldségfélékre, és alacsony hőfokon, kevergetve süsse készre. Ha kész, vegye le a melegről, végül letakarva pihentesse öt percet. Zöldsalátával tálalja.