Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Csípős csirke cukkínivel és lencsével


Hozzávalók: 40 dkg csirkefilé feldarabolva, 1 hagyma felszeletelve, 2 nagy cukkini darabokra vágva, 3 ek Sambal Oelek, 1/2 l csirkeleves, 30 dkg piros lencse, 1/4 l tejföl, 1 ek zellerlevél

Elkészítése: Hevítsük fel az olajat egy öntöttvas edényben és süssük halvány barnára a húsdarabokat (kb. 4 perc). Keverjük hozzá a hagyma- és cukkini darabokat és még egy kicsit süssük.
Keverjük össze a Sambalt a levessel és a lencsével, tegyük a folyadékot főni és később tegyük bele a lencsét, fedjük le, és főzzük, amíg készen lesz.
Vegyük le az edényt a tűzről, keverjük bele a tejfölt és a zellert és alaposan keverjük össze a lencsés-csirkével.