Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Csirkemell lencsével és barackkal


Hozzávalók: 400 g csirkemell, 500 g lencse, 250 g szárított barack, 2 hagyma, 1 citrom leve, 2 gerezd fokhagyma, 3 ek olaj, 5 dl csirkeleves, só, bors, 1/2 tk kömény, 1 tk gyömbérpor, friss koriander

Elkészítése: A barackot egy éjszakára áztassuk be. A lencsét áztassuk 1 órát vízben, majd 45 percig főzzük meg a csirkelevesben. A csirkemellet vágjuk szeletekre és szórjuk meg a gyömbérporral és a citromlével. A hagymát vágjuk vastag szeletekre. A fokhagymát zúzzuk össze és a koriandert aprítsuk fel.
Forrósítsuk fel az olajat és süssük meg benne a hagymát. Tegyük bele a csirkeszeleteket. Süssük barnára. Keverjük bele a köményt, fokhagymát és a lecsepegtetett barackot, majd sóval, borssal ízesítsük. Fedő alatt 10 percig rotyogtassuk. Keverjük bele a lencsét és még együtt főzzük. Szórjuk meg tálaláskor a korianderrel.