Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

GASZTROLEXIKON


Watercress - (angol) vizitorma
Waterzoie - flamand leveskülönlegesség
Weißbier - német, fehérsör, búzasör
Weizenbock - német, búza baksör, erős extraktartalommal
Well done - (ha hús) jól átsütve
Wellington módra - (ha bélszín) gombapéppel leveles tésztában megsütve, s madeira mártással tálalva
Wienner schnitzl - osztrák, bécsi szelet
Wilson módra - (ha sonka) előfőzés után szegfűszeggel és karamellel sütve, sherrys-húsleveses mártással tálalva
Gyűjtés: Barna Aladár, Beregh Ildikó, Bíró Endréné – Klein Margit, Klement András, Kovács Nándor, Schiller Aurél, Suhajda András, Szabó Béla
Lektorálás: Barna Aladár (angol), Klement Diana (német), Suhajda András (francia), Szabó Béla (francia-vallon-flamand)
Szerkesztés, formázás: Klement András